God en de kunst van het vissen

De persoonlijke zoektocht naar God van een eigenzinnig Joods filosoof

De bekende joodse filosoof Marc-Alain Ouaknin gaat de uitdaging aan om te antwoorden op de vraag 'En dus wie is God?'. Hij doet dat in de traditie van de meesters van de Talmoed door een verzameling van teksten, citaten, verhalen en gedachten te bundelen waarin je op het eerste gezicht lijkt te verdwalen. Waarom speelt God drum? Waarom oefen je best om lang op één been te staan en wat heeft jeuk met wijsheid en wijsheid met een visser te maken? God is een vraag, een 'peut-être', een kan-zijn.
Dit boek is een uitnodiging om op zoek te gaan. Het is de manier proberen te vatten waarop het oneindige in contact komt met het eindige.

Marc-Alain Ouaknin is een Joods-Franse filosoof, wiens werk vertaald is in 30 talen. Hij is de zoon van een joods-Marokkaanse Rabbijn en een Franse moeder. Hij is doctor in de filosofie, directeur van het Centre De Recherches Et D'études Juives in Parijs en professor Vergelijkende Literatuurwetenschappen aan de Bar-Ilan University in Israël.

Dit boek werd naar het Nederlands vertaald door Sofie Verscheure en Kevin Mouton.
Sofie, die Ouaknin al 6 jaar lang persoonlijk kent en elke maand atelier bij hem volgt in Parijs, is beschikbaar voor een namiddag of avond rond deze filosoof en zijn werk.

Het boek is uitgegeven door Lannoo en onder meer verkrijgbaar bij www.symposion.be

P.S. Dit boek werd genomineerd voor de publieksprijs 'Religieuze boek 2017'. Stemmen kan tot uiterlijk 9 oktober op http://www.prijsreligieuzespiritueleboek.be

God en de kunst van het vissen

Vertel het verder: