Evangelie Levensnabij

De werkgroep Evangelie Levensnabij wil handen en voeten geven aan wat mensen boven zichzelf uittilt in kerk & samenleving en doet dat vanuit de joods-christelijke traditie.
Een redactieploeg zorgt voor een driemaandelijkse nieuwsbrief die bij 500 abonnees in de bus valt, zet Bijbelse leerhuizen op, is uitgever van het contactblad Partenia (over Jacques Gaillot) en brengt mensen samen tijdens ontmoetingsdagen en –momenten. De voorbije jaren was de werkgroep ‘M’, als subgroep van Evangelie Levensnabij, actief en legde de basis voor het Manifest ‘Gelovigen nemen het woord’ van waaruit het IK-KS een internetbevraging organiseerde en later ook Bezield Verband ontstond.

In 2013 vierde Evangelie Levensnabij zijn 25ste verjaardag. De werkgroep ontstond in de jaren 1980 als reactie op de oproep van paus Johannes-Paulus II en de Belgische bisschoppen voor een nieuwe evangelisatie. Een aantal priesters vond deze oproep te eenzijdig en verenigde zich in de werkgroep Evangelie Levensnabij. In zijn geschiedenis hebben leden van de werkgroep zich ingezet in werkingen rond mensen die uit de echt gescheiden zijn, gezin, school, kerk… De problematieken werden uitgewerkt tijdens druk bijgewoonde jaarlijkse ontmoetingsdagen.  

Contact:

Bart Pieters, Grote Kring 2, 8500 Kortrijk
056 21 47 12

Nieuwsbrief:

Voor de jongste nieuwsbrief van Evangelie Levensnabij: klik op de link hieronder

Adres

Grote Kring 2, 8500 Kortrijk

Vertel het verder: