Jebron, een gemeenschap waar koppels thuis zijn

Luc en Lieve D’Hooghe-Maeschalk
Jebron, Aalst

Het woord gemeenschap geeft al aan waarom aanwezig zijn bij de groep positief wordt ervaren. We vinden er mensen die gelijkaardige ideeën hebben rond heel wat religieuze en maatschappelijke zaken. Er wordt ook kritisch gekeken naar onze en andermans standpunten. Er blijft een sfeer van openheid en bereidwilligheid naar anderen toe.
De vieringen zijn een rustpunt in het drukke dagelijkse leven. Er wordt tijd gemaakt voor de oproep en het blije van 'de blijde boodschap'. In Jebron hebben bijbel en maatschappij een band met elkaar. We lezen er de bijbel in de actualiteit van alledag. Dat meerdere liturgiegroepen instaan voor de vieringen brengt variatie in de invalshoeken. De persoonlijke inbreng van aanwezigen is telkens een pluspunt.
In Jebron ervaren wij dat de bijbel het referentiepunt is van ons in onze wereld staan. De kern van ons bestaan, namelijk dat wij er zijn voor mekaar, krijgen wij er week na week mee.
De wekelijkse viering ervaren wij als open en tegelijk kritisch. Wij ervaren er een verzoende geest, een hedendaagse kijk op het leven, een hertaling van oude woorden naar nieuwe tijden. De vieringen stralen afwisseling uit. Zij staan ver van de tot standaard vergane woorden uit de klassieke liturgie. De liturgie in Jebron is tergelijkertijd een rustplaats en een tankplaats. Het woord van de bijbel doet er ons opstaan om dan weer verder te gaan.

Jebron, een plek om als koppel samen te vieren
een hertaling van oude woorden
naar nieuwe tijden.

Luc en Lieve D’Hooghe-Maeschalk, Jebron Aalst

Vertel het verder: