De naam en het logo

Vanwaar de naam Bezield Verband?
Een groep van twaalf start met de voorbereidingen van een netwerk. Op het ogenblik dat enkele nieuwe mensen zich bij de groep aansluiten kiest men voor de benaming ‘Bezield Verband’. De benaming verwijst naar twee regels uit een gedicht van Hendrik Marsman: “Ik sta alleen, geen God of maatschappij die mijn bestaan betrekt in een bezield verband.” Zoekende, moderne gelovigen maar ook klassieke gelovigen verlaten het Roomse Eifeltorenmodel en zoeken en betrekken voortaan elkaars bestaan in het Atomiummodel. Gelovigen weven een netwerk dat bezielt en verbindt, niet gebiedend van bovenaf maar betrokken op elkaar, verbindend en bezielend.

Het logo
Wij kozen voor een strak en sober ontwerp met een eigentijdse uitstraling van de beloftevolle grafisch vormgever Stijn D’Hondt.
Dit logo vormt voor mij het universele teken van de liefde die ons allen verbindt. Tevens vormt het door de verbindingen ook een diamant wat  'onverslaanbaar' betekent in het Oudgrieks. Een grafische voorstelling waar Bezield Verband in mijn ogen voor staat. Ik heb gekozen voor een donkergrijze kleur. Een kleur waarbij alle kleurcombinaties samengaan.

Vertel het verder: